torsdag 29 april 2010

Oj!

Helena och gustaf blev lite skrämda! Det var inte meningen... Men tyvärr är smådjur en del av vardagen här, det kommer man inte undan i Vietnam. Bara att gilla läget... Kackerlackorna kom med lägenheten, dom ingick i hyran kan man säga och är inte så farliga som dom låter. För min del är jag glad att vi inte har råttor här i huset, som på vårat första hotellrum, det hade varit läskigt... Fy!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Det bor en...

..kackerlacka i vårt badrum, eller rättare sagt det bor en i varje badrum. Den har sitt bo i ett hål vid dörrposten och ibland hinner man se en skymt av den om man stormar in i badrummet utan förvarning. Då är den ute på jakt efter, ja vad äter dom. Hudflagor och gamla tops? En gång fick den en knäpp och hittade inte in in sitt hål. Den sprang omkring i cirklar och dunsade i mina fötter. Hör kommer en bild, en bild på hålet där den bor ( man kan se benen sticka ut).Oj vad det ska bli kul med besök förresten. Välkomna hem till oss och kackerlackorna, Emma och Emil, Anna, Johan, Ebba och Filip, Gustaf och Helena! Vi ses snart!

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 25 april 2010

Söndagsglass igen
-- Post From My
iPhone

lördag 24 april 2010

Nudelfest

När mamma och pappa är här på besök, då blir det nudelfest!
torsdag 22 april 2010

Första tofsarna

...fick Ofelia ungefär in samma ålder som sin storebror, 1 år och 2 månader gammal. Edgar fick sin i Indien och Ofelia i Vietnam. Det är som det ska!...och har kommer Edgar pa en varm balkong i Indien.

torsdag 15 april 2010

Edgar klassiker


- Jag tar påsen (med vindruvor) och sätter mig häruppe och äter och mumsar!


Lite senare var vi och badade i poolen på området när jag häver mig upp ur vattnet för att springa och rädda Ofelia som är på väg mot kanten. -Jag känner mig som en flodhäst, säger jag. Edgar tar sats och springer mot kanten för att hoppa i. -Här kommer en flodhäst till, säger mamma. Edgar stannar upp och tittar sig nyfiket omkring... Tänker: Var då? Var kommer flodhästen!

Så fint att inte tycka det är det minsta orimligt att det skulle komma en flodhäst spankulerande längs poolkanten. Bara vara nyfiken och tänka, var då? Jag menar, det kommer ju elefanter på stranden, så varför inte en liten flodhäst i poolen...?

Edgar leker ofta att han nattar oss. Vi (i detta fallet mamma och jag) ligger på sängen och han säger, precis som jag alltid gör, god natt och sov så gott. Sen stänger han dörren. Då vill han att vi ska ropa - Jag måste kissa, jag är törstig osv (tänk alfons), så att han får komma och fixa. Nu sa han - God natt och sov så gott, det finns inga monster och spöken. Mamma och jag började tröttna på leken, efter kanske 15 e gången, och ropade inte på honom. Då gläntar han långsamt på dörren och viskar med allvarlig röst... - Det FINNS ett monster i garderoben!!

Ofelia rekommenderar

För barn på resande fot rekommenderas en ultra portabel resesäng. Väger ingenting och blir en liten tältkorv när man vikt ihop den. Vi knölar ner den i resväskan och sen bygger vi ihop den på plats. Easy peasy...

Tack Jenny och Erik för tipset!!from my iPhone

fredag 9 april 2010

Imorgon...

...är det upp till bevis. Då åker vi! Har planeringen fungerat? Arvid är i alla fall i Shanghai och börjar jobba imorgon. Där klaffade planerna, även om det ingick en resa fram och tillbaka till Bangkok i måndags för att fixa Vietnam visum som behövdes för att fixa Kina visum, bök och stök, men iväg kom han! Nu håller vi tummarna för mig och våra små...


På söndag plaskar vi i havet och poolen, tänk det ni...

Jobba jobba joooooba

Här är utsikten från vår balkong... Har ni sett vilka galningar!! Syns dom ens? Dom som jobbar på taket? Man tycker att jag borde ha sett en del takjobb i mina dagar, men det här är läskigt!


tisdag 6 april 2010

det har var inte igar...

Kollade igenom lite bilder for att fixa en mapp med "hemma" bilder till Edgar att titta pa. Pa huset, pa dagis, pa slakten... da hittade jag den har. Inte igar direkt...

Edgar och Arvid pa BB

söndag 4 april 2010

Det ultimata pusslandet!

Nu tror jag att vi har överträffat oss själva i pusslande och planerande ändå. Allt började med att vi fick reda på att ett förnyat arbetsvisum (vi har haft ett för tre månader) skulle kosta hela familjen över 1000 US dollar. Det hade vi verkligen inte räknat med då vårt första visum kostade 200 dollar. Hm... sura pengar och vi tänkte en extra gång och kom på lösningen, vi åker naturligtvis utomlands och kommer tillbaka igen. Vart åker man snabbt och billigt härifrån? Bangkok är ju smidigt, så kanske en tur till Thailand lite snabbt. Passar ju bra om en vecka då jag är lite ledig och då våra visum går ut den 14 april. Hux flux får Arvid ett telefonsamtal från sitt jobb som för tillfället har slagit läger i Shanghai för världsutställningen. Kan du komma nästa vecka och jobba, vi behöver hjälp? Hm, hur löser vi det? Ska vi dra till Shanghai istället? Jo, kanske det. Jag och ungarna vandrar gatorna fram och Arvid jobbar. det skulle ju funka. Men hur kul är super staden Shanghai ensam med två barn hela dagarna (eh, ja hur kul är super (söta) staden Hanoi ensam med två barn hela dagarna kan man undra)?

Mina tankar drog igång...

Kanske jag och barnen skulle åka till Thailand ändå? Kanske skulle vi åka till stranden några dagar? Kanske skulle vi bo på fint hotell med sand mellan tårna? Kanske skulle vi stanna hela veckan? Kanske skulle vi hyra hus? Mamma och pappa kommer ju i mitten av veckan och mellan landar i Bangkok. Kanske skulle dom stanna ett par dagar med oss först innan vi åkte vidare hem till Hanoi? Innan jag vet ordet av har jag bokat hus och flygbiljetter till mig och barnen. Arvid var bara lite orolig för att det skulle bli lite jobbigt själv (taxi (40 min), flyg (2 tim), taxi (2.5 tim), komma fram mitt i natten, hitta hus, hänga med två springglada barn på en strand i en vecka själv. Äh, vadå... jo jag inser faktiskt att det kunder bli riktigt pissjobbigt, men hälften vågat...

Nu till den fina planeringen och den underbara lösningen. Cissi, Arvids mamma och tillika barnens farmor åker hem på lördag. Vi fixar så att vi tar samma plan till Bangkok så vi får sällskap på både flyg och i taxi. På Bangkoks flygplats möter jag min mamma, som kommer ett par dagar tidigare än planerat (nämn barnbarn och solig strand och försök hålla henne borta... Underbart!) som hänger med i taxin, hjälper till att hitta huset i mörkret och hjälper till att natta om barn. Sen njuuuuter vi i en vecka och åker hem utvilade och solbrända med ett nytt visum i passet.

Mission accomplished!

Jag återkommer med resultatet...

Oj...

...vi missade påsken. Vi sa inte ens glad påsk! Kinapuffarna som farmor och farfar köpt åt barnens påskägg (som vi inte har), ligger kvar i skåpet. Snopet!

lördag 3 april 2010

Glass

Glass med svärisar på Fanny's i Hanoi! 14 smaker och smält choklad...


- Posted using BlogPress from my iPhone