söndag 4 april 2010

Det ultimata pusslandet!

Nu tror jag att vi har överträffat oss själva i pusslande och planerande ändå. Allt började med att vi fick reda på att ett förnyat arbetsvisum (vi har haft ett för tre månader) skulle kosta hela familjen över 1000 US dollar. Det hade vi verkligen inte räknat med då vårt första visum kostade 200 dollar. Hm... sura pengar och vi tänkte en extra gång och kom på lösningen, vi åker naturligtvis utomlands och kommer tillbaka igen. Vart åker man snabbt och billigt härifrån? Bangkok är ju smidigt, så kanske en tur till Thailand lite snabbt. Passar ju bra om en vecka då jag är lite ledig och då våra visum går ut den 14 april. Hux flux får Arvid ett telefonsamtal från sitt jobb som för tillfället har slagit läger i Shanghai för världsutställningen. Kan du komma nästa vecka och jobba, vi behöver hjälp? Hm, hur löser vi det? Ska vi dra till Shanghai istället? Jo, kanske det. Jag och ungarna vandrar gatorna fram och Arvid jobbar. det skulle ju funka. Men hur kul är super staden Shanghai ensam med två barn hela dagarna (eh, ja hur kul är super (söta) staden Hanoi ensam med två barn hela dagarna kan man undra)?

Mina tankar drog igång...

Kanske jag och barnen skulle åka till Thailand ändå? Kanske skulle vi åka till stranden några dagar? Kanske skulle vi bo på fint hotell med sand mellan tårna? Kanske skulle vi stanna hela veckan? Kanske skulle vi hyra hus? Mamma och pappa kommer ju i mitten av veckan och mellan landar i Bangkok. Kanske skulle dom stanna ett par dagar med oss först innan vi åkte vidare hem till Hanoi? Innan jag vet ordet av har jag bokat hus och flygbiljetter till mig och barnen. Arvid var bara lite orolig för att det skulle bli lite jobbigt själv (taxi (40 min), flyg (2 tim), taxi (2.5 tim), komma fram mitt i natten, hitta hus, hänga med två springglada barn på en strand i en vecka själv. Äh, vadå... jo jag inser faktiskt att det kunder bli riktigt pissjobbigt, men hälften vågat...

Nu till den fina planeringen och den underbara lösningen. Cissi, Arvids mamma och tillika barnens farmor åker hem på lördag. Vi fixar så att vi tar samma plan till Bangkok så vi får sällskap på både flyg och i taxi. På Bangkoks flygplats möter jag min mamma, som kommer ett par dagar tidigare än planerat (nämn barnbarn och solig strand och försök hålla henne borta... Underbart!) som hänger med i taxin, hjälper till att hitta huset i mörkret och hjälper till att natta om barn. Sen njuuuuter vi i en vecka och åker hem utvilade och solbrända med ett nytt visum i passet.

Mission accomplished!

Jag återkommer med resultatet...

1 kommentar:

Anonym sa...

Gud, vad härligt det låter!
Njut och slappa och låt mamma jaga barnen!
Kram! / moster mia