fredag 12 februari 2010

Lite svalare vid nyår!


Nu sover de små efter en dag med vettig temperatur, 20 grader istället för över 30. Jag har väl i och för sig inget emot sköna grader men barnen orkar inte riktigt. Värmen ger utslag av blöjorna och dom är så svettiga att de fastnar i skinsoffan (soffan som ingår i hyran, mycket ful men dyr, den kostade 2000 $ enligt hyresvärden. Herregud, köpa en ful soffa för så mycket pengar, det är väl knappast något att skryta högt över, snarare hålla lite tyst och skämmas över).

Annars börjar året lida mot sitt slut, i morgon är det nyårsafton och vi ska få njuta av tigerns år! Den senaste tiden har trottoarerna varit fulla av kumquat träd, ser ut som clementin träd, som får följa med folk hem baktill på motorcykeln, lite som en julgran. Banderoller i rött och guld vajar längs gatorna och snart töms Hanoi på folk då famjler samlas och det kalasas i dagarna tre. För oss innebär detta att allt, och då menar jag ALLT, är stängt. Vi har gett oss in i djungeln av hamstrande Viernameser, stormarknader där hyllorna gapar tomma, men det är packat med folk som letar den sista litchijelly godisen. Vi har svettats och kämpat och nu har vi mat så vi klarar oss ett par dagar i alla fall. Imorgon kommer mamma och pappa och ska stanna i två veckor. Underbart för oss med sällskap och avlastning, mindre kul för dom när dom inser att den spännande och levande staden Hanoi kommer att vara en spökstad en tid framöver.

Men dom kommer väl att vilja tillbringa all tid med sina barnbarn, eller hur?

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej käraste Matilda!
Tack för ditt svar som jag inte läste förrän idag, har varit hemma o sjuk hela förrra veckan. Har börjat kolla hur man gör med ev. vaccinationer och om det finns ngt lämpligt flyg för Hedda... Kul att ni firar nyår nu och att Mamma o Pappa kommer! Kolla bara noga så att inte Karin snor med sig barnen hem sedan!
Härligt exotiskt att få läsa dina inlägg, det låter verkligen helt fantastiskt. Jag ska be Hedda höra av sig till dig också, men vad jag förstår så är hon jätte taggad! Pussar kramar till alla från moster mia

Anonym sa...

Hej älskade vännen! Vilket äventyr! Vill så gärna få prata med dig i telefon. Du kan väl maila mig ditt nummer! Puss och kram Anna