söndag 17 januari 2010

Zoo, zoo, vi ska gå på zoo!

Härligt med en dag till tillsammans! Vi tillbringade den bitvis på Hanoi zoo och bitvis i gamla stan där vi bor för tillfället. Zoo var både extremt sorgligt med stora fina (och fula) djur i små burar, småpsykande gungande från sida till sida, och underbara små tacky karuseller med original detaljer kvar och nyinköpta plastbilar fastskruvade för extra valmöjlighet. Edgar valde tyvärr plasten, bland annat en vit vespa och en röd bil. Men att se koncentrationen i hans blick och förundran när bilen körde igång (ja alla andra bilar samtidigt i och för sig) var obetalbar. Vi fick hosta upp 3-4 kronor per åktur och tycker nog att vi funnit ett prisvärt nöje. Blonda små barn visade sig vara en sevärdhet i sig och folk fick inte nog av att bära Ofelia, nypa Edgar i kinderna och att ta kort. En flicka sprang snabbt och framkallade kort på sig och Ofelia som hon kom med till oss.

Under natten vaknade Arvid av prassel och väckte mig. Efter en snabb och lite nervös undersökning av grejerna konstaterade vi att vi fått besök av en råtta som snabbt smet längs väggen och upp i AC:n. Genom att skaka på våra grejer och jämföra ljudet hittade vi snart ingångshål i barnens matpackpåse och knaprade mandlar. Då förstod vi plötsligt hur två grötförpackningar hade kunnat gå sönder i en hård resväska, vilket hade förbryllat oss tidigare. Äckligt! När vi tog upp problemet med hotellpersonalen fick vi en råttfälla som tröst och en förmaning att akta barnen. Jo, tack… Under natten kom den tillbaka igen och vi hade lite svårt att somna. Undrar om den kommer inatt med. Vi ska I alla fall sätta fällan där den sprang igår och hoppas på det bästa, dvs att den inte kommer alls. Fastnar den i råttfällan, som är en stor klisteryta, sitter fast, lever och försöker ta sig loss, då kommer jag att dö en smula…

På grund av nattens händelser är vi mer övertygade än någonsin att en lägenhet högt uppe i ett hus vore en bra ide och ett hus med egen ingång för råttor vore en dålig ide!

Kram och god natt

2 kommentarer:

Frykenmo sa...

Hej på er alla!
I helgen har vi varit hos Elsa och firat hennes födelsedag. Kul! Ni ser ut att må bra. Fina bilder! Ni är lika söta alla fyra. Älskar er. Kram Malin

Anonym sa...

Aaaah, råttor på rummet är inte najs... Stackars er! Hoppas ni slipper dom i huset där ni ska bo iaf! Och hoppas ni hittar nåt som är okej!!
Kram från andra karin
P.S Fin-fina bilder :-) Förstår att ni är populära foto-targets!